Oslobađanje od toksina

Jedan od najčešćih uzroka hroničnih bolesti je toksičnost životne sredine. Savremeni način života i ishrane takođe dovodi do akumulacije toksina u organizmu. Akumulirani toksini dovode do brojnih tegoba kod ljudi kao što su hronični umor, obstipacija,problemi sa spavanjem, glavobolja...Zato je od velikog znacaja stalna detoksikacija organizma, i dovoljan unos vode.

Detoksikacija je važan metod održavanja i očuvanja zdravlja.

Današnjim stilom života, količinom obaveza, vremenom provedenim ispred računara i TV-a, stresom na poslu, manjkom fizičke aktivnosti, vremenom provedenim u prostorijama pretrpanim elektronskim prijemnicima i odašiljačima (elektrosmog), i povrh svega polu-radioaktivnog i ozračenog tla i zemjišta, a najviše lošom ishranom koja se zasniva 75% na kiselim materijama a 25% na alkalnim (odnos bi trebao da bude upravo obrnut), čovekovo zdravlje je ozbiljno ugroženo.

Unosimo mnogo loše hrane, previše mesnih prerađevina i namirnica bogatih trans mastima, a veoma moćne bazne namirnice poput čaja, povrća i voća smo sveli na minimum.

Simptomi koji ukazuju na potrebu detoksikacije organizma:

  • Osećaj slabosti u određenim delovima dana
  • Problemi na energetskim nivoima u smislu da se u jednom momentu osećamo energično, a u drugom pospano
  • Česte pojave gladi uprkos stalnom unosu hrane

Naše telo nije samo materijalne prirode. Nikako se ne sme zanemariti njegov energetski deo, koji je prvi izložen negativnim uticajima spoljašnje sredine. Iz tog razloga, izuzetno je važno i otklanjanje negativnih uticaja koji nam dolaze iz neposredne spoljašnje sredine kao što je npr. elektromagnetno zračenje pri svakodnevnoj upotrebi mobilnog telefona, wifi uređaja, kompjutera, mikrotalasnih pećnica i raznih drugih aparata u kući i na poslu… Takođe, organizam možemo opteretiti teškim metalima koji se nalaze u vodi i hrani, aditivima, konzervansima, emulgatorima kao i veštačkim bojama i zaslađivačima. 

Programi detoksikacije organizma koji se sprovode u našoj ordinaciji podrazumevaju dijagnostiku o kojoj vrsti opterećenja se radi i u kom stepenu, nakon čega sledi program čišćenja organizma. Sam program traje 30-ak minuta.