SAMO ZDRAV ČOVEK MOŽE BITI ISTINSKI SREĆAN

             

           U našoj ordinaciji rade lekari specijalisti, koji se skoro pune dve decenije bave kožnim bolestima i alergijama.

           U današnje vreme puno supstanci iz vazduha, vode, zemlje i hrane negativno utiče na naše zdravlje. Sve je veći broj mladih i odraslih osoba koje muče razni problemi kože, disajnih puteva, želuca i creva, kao i migrene (glavobolje) različitih uzrokaDosta često to mogu biti imunološke reakcije organizma na prisustvo alergena. Organizam može reagovati na određene supstance burnom reakcijom, a na druge samo netolerancijom. Međutim svaka od tih reakcija nam smanjuje kvalitet života.

           Zato smatramo da je prvi korak dijagnostifikovati tj. otkriti koje supstance negativno utiču na naše zdravlje.

           Kada znamo koja supstanca nam stvara određeni problem, potrebno je zaštititi se ili izbegavati ih. Takođe potrebno je pravilnim načinom i kontrolisanom ishranom ojačati svoj organizam da se lakše bori sa svakodnevnim izazovima.

            Pregledom u našoj specijalističkoj ordinaciji, u okviru dijagnostičkog pregleda koji traje oko sat vremena, moguće je testiranje na preko 300 alergena ( iz vazduha, vode, zemlje i hrane). Tim pregledom može se utvrditi na koje supstance je organizam alergičan ili netolerantan bez obzira da li ste sa njima u svakodnevnom ili povremenom kontaktu. 

            Terapeutski deo je takođe važan za zdravlje pacijenta. Njime se periodično može ojačavati organizam, smanjiti uticaj alergena na njega, i time poboljšati stanje vašeg organizma. Terapije traju do 60 minuta i rade se u intervalu od 7 do 14 dana. Neki terapijski programi mogu se raditi svakog dana. U jednoj terapiji kombinuje se više terapeutskih programa u zavisnosti od indikacija kod pacijenta. Svi ovi terapeutski programi mogu se kombinovati sa ostalim vidovima lečenja (ne isključuju pacijentovu redovnu terapiju zbog eventualnih hroničnih oboljenja).

            Do sada nema poznatih kontraindikacija, negativnih posledica i reakcija organizma pri primeni dijagnostike i terapija.

           Nutricionista vam može dati nedeljni jelovnik prilagođen vama.

           Doktor specijalista dermatolog može vam izvršiti specijalistički pregled, dermoskopiju, uklanjanje mekih fibroma (virusnih visećih bradavica), klasičnih bradavica i žuljeva. Takođe možemo vas posavetovati kako da pravilno negujete svoju kožu i kosu.